Franchi fröer

Italienska Franchi är en anrikt familjeägt företag som har odlat och sålt fröer till grönsaker, örter och blommor i över 230 år. Många är gamla beprövade italienska sorter med fantastisk smak och goda odlingsegenskaper.

Frö-sortimentet från Franchi är unikt eftersom fröerna odlas i den region i Italien där de ursprungligen kommer i från: paprika från Kalabrien, tomater från Pisa, basilika från Napoli, vintertomater från Apulien osv.

Fröerna är av väldigt hög kvalitet och varje påse innehåller en stor mängd fröer så ofta räcker påsen flera säsonger.

Här finns många spännande sorter av grönsaker, bl.a. flera sorters rosensallater, på italienska kallade ”radicchio”. Dessa sallatssorter är väldigt smakrika och används även i matlagningen, framför allt i norra Italien.

Squash, eller på italienska ”zucchino” är en annan italiensk specialitet. Varför inte prova ”Zucchino romanesco” som har en vackert stjärnformad form och gulspräckligt skal. Dessutom är konsistens fast och perfekt i matlagningen.

En annan spännande bladgrönsak är ”Cima di rapa” som är en bladgrönsak som används framför allt i Apulien på Italiens klack. Underbar att steka med olivolja och vitlök!

Alla dessa sorter med sin historia är spännande, och att kunna odla ett annat lands grönsaker som ingår i matkulturen gör ju att man får ut något extra av odlingen!

 

Skapa kulinariska högtidsstunder med egenodlade italienska grönsaker.