Vinterodling

Odla hydroponiskt med Harvy!

För den odlingsintresserade kan det vara roligt att bli ”fönsterbonde” under vinterhalvåret. I de hydroponiska odlingslådorna Harvy  6 och Harvy 3 odlar du enkelt kryddor, grönsaker, örter och blommor i vatten utan jord. Odlingslådan har en tidlös design och är lättplacerad inomhus på vintern och utomhus på sommaren. Den stora lådan rymmer sex odlingspluggar och lillebror tre.

Det går snabbt att komma igång, det brukar gå på 10 minuter och sedan sköter sig odlingen till största delen själv.

Odla i burk eller flaska!

Att odla i burk är väldigt enkelt. Man tillsätter lecakulor eller dekorationssten plus jord. I detta planteras små miniväxter med olika storlek och färg på bladen. Burkarna kan stå i väster- eller österfönster. Det finns även hängande varianter, dessa kan hängas var som helst. Hamnar de långt från ett fönster krävs det tillskottsljus.

Tycker du om växter men saknar gröna fingrar är odling i damejeanner en variant du borde prova! Flaskan planteras och vattnas och tillsluts sedan. Det bildas då ett slutet kretslopp i flaskan. Vattnet kan inte dunsta bort, näringen cirkulerar och syre bildar växterna själva. Blir växterna för stora dör de. Det slutna kretsloppet fungerar! Det finns exempel på flaskor som fungerat och hållit sig fräscha i 15 år utan att man öppnat flaskan.

.