Barrotade häckplantor

Barrotade häckplantor. Barrotade häckplantor börjar vi leverera under oktober. Först i oktober kan dessa plantor grävas upp utan att ta skada. Plantorna behöver få en köldknäpp som talar om att nu går plantorna i vila och kan då hanteras utan problem. Vi inväntar rätt tid för plantorna för att trygga bästa kvalitet. Odlarna som förser oss med plantor har i många år levererat prisvärda och fina plantor. Barrotade plantor kan planteras under hela hösten, vintern och tidiga våren.

Sortimentet är stort och de sorter som efterfrågas mest är avenbok, vintergrön liguster, vanlig bok, blodbok (på bilden), måbär, olika spireor, oxel, häggmispel, aronia mm. Beställer du i tid kan vi lösa i stort sett alla behov.

Under tiden har du möjlighet att förbeställa dessa plantor med 20 % rabatt. Rabatten gäller fram till och med den 1:a oktober 2023 och omfattas alla barrotade plantor i alla sorter och storlekar. Du får sedan besked när plantorna finns för avhämtning. Du får då alla tips om jordkvalitet, avstånd, vattning och gödsling mm. Du hämtar plantorna när det passar dig och du kan låna släp vid behov.

Inför kommande vårsäsong får du ett skrivet brev med de tips du behöver till våren: eventuell etableringsbeskärning, uppbindning, gödsling  vattning. Allt för att du skall lyckas med din nya häck.

Alla barrotade häckplantor innefattas av vår växtgaranti.

Tycker du det känns bökigt att hålla på med skitiga  barrotade plantor under hösten finns alltid krukodlade, mer lätthanterliga plantor att tillgå . Visserligen med ett mindre sortiment och  till ett högre pris men vid en tidpunkt som passar just dig.

Välkommen för sort- och prisbesked!