Butiken fylld med fröer

Nu har vi fyllt butiken med fröer inför ett nytt fantastiskt odlingsår!

Vi har över 1000 sorters fröer i butiken: alla klassiker och en hel del nyheter.  För att ha ett så komplett sortiment som möjligt så har vi fröer från flera olika leverantörer: Lord Nelson, Impecta, Franchi m.fl. Vi har ekologiskt framtagna fröer och många kultarvsmärkta sorter.

Bland nyheterna i år finns många spännande grönsakssorter. Hos Nelson hittar vi en sen rödkål: Langedijker Bewaar 2, en sort som du kan äta färsk eller som syrad eller picklad. En lila, söt och färgstark paprika: Snacking Purple är också en bra nyhet. Nelson har även utökat chilisortimentet med Erotica. Den har en syrlig morotsaktig smak och är bra till att torka och mala till pulver. Bland blomsterfröerna märks den rosatonade tagetesen Strawberry Blonde. Jättegod att blanda i muslin!

I italienska Franchi:s sortiment märks en zuhhinisort som i Italien odlas bara för sina stora gula blommors skull. I Italien används dessa blommor i matlagningen, de fylls med riccota, getost, fårost, sardeller…. och steks eller friteras sedan. Påsar med olika sorters bladcikoria, basilika och salladssorter från Toscana är andra spännande påsar.

Förutom fröer i påsar hittar du naturligtvis även allt du behöver för att lyckas med dina frösådder: såjord, krukor, märkpinnar m.m.

Välkomna in och botanisera!

 

Snacking Purple, små lila paprikor med hög sötma och mindre beska.