Cadabra design

Vi är stolta återförsäljare av Cadabra Designs exklusiva terrakottakrukor från Toscana och Kreta.

För dig som söker det absolut bästa hantverk som i dag görs i terrakotta, är vårt sortiment från Cadabra Design något som passar. Krukorna står för en tidlös skönhet från medelhavskulturen och den allra bästa odlingsmiljön för växterna.

Några av våra favoriter ur sortimentet:

Toscanaklassikern-Teste Leone

Ett lejon hör en medelhavsträdgård till och blir ett vackert blickfång i trädgården eller inne i orangeriet. Den handtillverkade och kubiskt formade krukan med ett lejonhuvud är en riktig Toscanaklassiker. Tillverkad i Toscana, av den allra finaste Imprunetaleran och med en frosttålighet ned till -30C.

Terrakottakruka Orangeri

En av de mest populära krukserierna är Orangeri. Med en sparsmakad form på de handdrejade krukorna, i kombination med en vacker ljus nyans på leran, blir Orangerikrukorna ett klassiskt inslag i trädgården eller i orangeriet.

Krukorna från Kreta tillverkas i byn Thrapsano. Krukorna drejas för hand och leran som används är en noga utvald komposition. Krukorna bränns på traditionellt vis med olivkärnor, från lokala olivproducenter. Bränningen sker vid mycket hög temperatur, ca 1050-1100 C, för att uppnå hög hållfasthet och frosttålighet, nästan som stengods.

 

När du köper din kruka hos oss, passa på att komplettera med en kryddigt doftande Rosmarin eller varför inte ett knotigt Fikon!