Den roliga jordpåsen

 

Denna jordpåse är nog den roligaste vi har på Blekingeplantan! Vi älskar den eftersom det börjar bli dags att planera vårsådden när den kommer fram. I början av april är det skarpt läge och de är då dags så. Vänta inte för länge, det går fort i april! Du kanske vill utöka trädgårdslandet? I dessa tider har det ju blivit riktigt lönsamt att odla egna grönsaker.

Så-jorden finns både i 40-liters påsar och 10 liters påsar. Påsarna kommer från Hasselfors den är uppblanda med sand för att de nya små rötterna skall ha lätt komma fram. Jorden är KRAV-märkt och är gödslad med hönsgödsel.

Eftersom den är så lätt gödslad och luftig är den bra även till sticklingar, kaktusar och suckulenter.

Skall du börja odla tidigt bör du använda tillskottsljus med växtlampor. Med vanligt rumsljus blir det för mörkt och plantorna blir veka och ser ut som sytrådar.

Tänk på att när du har sått, kommer du snart att behöva mycket större odlingsyta. Plantorna behöver ju planteras om från så-lådor till krukor. Och jag vet hur jobbigt det är att slänga de minsta. När plantorna skall hamna i krukor behöver du en kraftigare jord. Vi har på Blekingeplantan ett stort urval med Hasselfors jord så att du får vad som behövs för bästa resultat.

Känn att dagarna blir längre och att det snart är dags! Behöver du tips är du välkommen in!