Hybridkryddbuske

Hybridkryddbuske (Calycanthus raulstonii Hartage Wine) En extremt vacker buske med ett extremt långt namn! Denna korsning är en lättodlad buske som trivs i en väldränerad men fuktig jord. Kryddbusken trivs både i sol och halvskugga, ju skuggigare desto högre blir den.  Växtsättet är rundat och upprätt. Den kan bli uppemot två meterhög och lika bred. För att få mer kompakt växtsätt  rekommenderas beskärning efter blomningen.

De vackra, vinröda lite spretiga blommorna slår ut i huvudsak på försommaren men har visat sig återkomma till och från även senare under sommaren. Busken lämnar inga frön efter sig då den är steril.  Blommans doft har beskrivits alltifrån ananas till kanel.

Denna vackra buske är ung och man har inte så mycket erfarenhet att falla tillbaka på  men de erfarenheter man har iSverige pekar på att den är härdigare att man trott. Den skall klara klimatzon 2-3.  Tänk vad spännande att få plantera så orörda växter! Botaniskt är Hybridkryddbusken en korsning mellan Sinocalycanthus chinensis och Calycanthus floridus.