Läckra bananplantor.

Just nu har vi en fint utbud av bananplantor. Varför just nu när vi fortfarande har frost på nätterna? Jo för att planterar man bananerna i större krukor inomhus nu kan man ha praktexemplar att placera ut på altanen när vårvärmen kommer. De hinner då att bli så där stora och exotiska som man drömmer om. Använd gärna krukor som man upplever är lite för stora. De rymmer mer jord och mera näring och plantan växer fortare. Du får bäst resultat med Blekingeplantans Specialjord.

Vi har sex olika sorter, bland annat Kanarie-bananen (Musa Dwarf cawendish) som används på Kanarieöarna och Madeira. Den blir inte så stor, bara ca. 2 meter och är den sort som har lättast att bilda frukt i Sverige.

Vill man prova att plantera en banan utomhus i rabatt skall man prova Japansk fiberbanan (Musa basjoo). Den är den tuffaste när det gäller att klara vårt vinterklimat. Givetvis kan den också odlas i kruka och tas in på vintern.

Vill du prova något riktigt spektakulärt är den rödbladiga Ensete Ventricosa maurelii ett säkert val. Den växer oerhört fort  och får gigantiska blad, en av våra favoriter!

Välkommen in och kika på alla våra bananplantor och alla andra exotiska växter!

Ensete,, rödbladig banan.