Ljusrosa Vidjehortensia

 

Ljusrosa vidjehortensia (Hydrangea arb. Candybelle Marshmallow).  Alla hortensior är just nu väldigt populära och nya sorter tillkommer hela tiden. En av de charmigaste nya sorterna är Candybelle Marshmallow. Den är lägre och mer kompakt än den vita Annabelle. Candybelle är milt rosa och färgen är mer framträda på buskar som växer i lätt halvskugga. Blommorna är stora och runda med stjälkar som är starka och orkar bära upp de stora blommorna.  Blomningen varar mellan slutet av juni till oktober. Bladen är stora och mörkgröna. Höjden på Candybelle är ca. 70 cm. Hamnar buskarna i ett skuggit läge kan de sträcka på sig och bli högre och gängligare.

För att lyckas med hortensiorna vill de planteras i en jord som är väldränerad och  torvblandad . Plantorna behåller då fukten och näringen bättre. När blomningen är över är de torra blommorna mycket vackra och dekorativa. Sätt dem många tillsammans i en skål utan vatten på bordet och njut!

På vårvintern mår Candybelle bra av att klippas ner till ca. 15 cm:s höjd. Blomningen blir då rikligare. Karar klimatzon 3.