Maskgödsel

Maskgödsel är en ny gödselprodukt som ger en sund jord och stärker rotbildning och främjar friska växter. Maskgödseln är dessutom tillverkad i Sverige, KRAV-certifierad och godkänd för ekologisk odling.

Eftersom den är luktfri och fylld av mikroliv kan den användas både till växter inne och ute. Maskgödseln var nominerad till årest trädgårdsprodukt 2017.

Maskarna lever i stora lådor och matas med organiskt material, som hästgödsel. När det organiska materialet passerat maskarna kommer det ut en finfördelad, smulig och jordliknande gödsel.

I maskarnas tarmsystem utsöndras en mängd ämnen som är till nytta för både växter och jorden. Maskarna letar sig hela tiden uppåt där ny mat fylls på, därför blir det inga maskar kvar när maskgödseln samlas in och packas i påse.

Maskgödseln är utmärkt att använda till jordförbättring i trädgårdsland, krukor, trädgårdsland och rabatter. Den kan också dressas eller blandas med vatten som vattnas ut över jordytan. Om maskgödseln får dra i vatten och silas bort blir det ett växtstärkande te som vattnas ut eller sprutas på växternas blad.