Odla egna nyttigheter!

Vad är Micro Leaf?

Hela iden bygger på att man sår vanliga grönsaks-frön i lådor inomhus på vintern och skördar dem långt innan de är fullväxta och färdiga. Man kommer då åt smaken och vitamininnehållet på ett enkelt sätt. Alla grönsaks-fröer lämpar sig inte till detta. Nelson Garden har tagit fram 10 olika sorter som är lätta att odla: Bondböna,Grönkål, Koriander, Bladrädisa, Bladsarepta, Solros, Salladskrasse, Gurkört, Pak Choi och Ärta. Flera av dessa sorter är s.k. cut-and-come-again, vilket innebär att det kommer nya skott när du skördat första gången.

Man sår i vanlig blomjord. Det är väldigt enkelt och det står på påsarna hur man skall göra. Ha gärna flera så-lådor på gång samtidigt, det gör att man alltid har något att skörda. När första lådan har grott och kommit upp en cm är det dags att så nästa. Ha lock på i början så sådden inte torkar ut. Sedan går det fort, rätt som det är slår plantorna i taket. Extra fort går det om man gror dem på en varm plats. De flesta sorterna gror snabbt och behöver ingen extra belysning, det brukar räcka med dagsljus från fönstret. Vissa sorter som t.ex koriander måste ha extra ljus på vintern. Har du tillgång till en växtbelysning blir resultatet alltid bättre.

Gör gärna det till en rutin att börja dagen med att duscha dina odlingar. Det mår både du och plantorna bra av. För några ögonblick glömmer man att det är vinter och sedan blir dagen så mycket roligare att ta sig igenom.

Har du gäster och skall servera nyttiga blad till maten, klipp då gärna de vackra och doftande bladen direkt över maten! Det brukar bli uppskattat.

Välkommen in i butiken så visar vi vår demonstrationsodling!