Ny rosgödning.

         Ny bladgödning håller dina rosbuskar vackra och friska.

Gro Green Feed and Shine är ett flytande gödningsmedel för rosor som är nytt  i vårt sortiment. Det är ett bioaktivt gödningsmedel som ser till att hålla rosorna friska och motståndskraftiga mot mjöldagg, rost och svartfläcksjuka. Denna specialutvecklade näring skall sprutas på alla rosor, utom rosa rugosa typer en gång i veckan.

Gödningen har visat sig ge samma effekt mot svampsjukdomar som om man använt kemiska bekämpningsmedel. Det är således ett bra biologiskt alternativ till kemiska bekämpningsmedel.

Feed and Shine innehåller mikronäringsämnen, tång, plantoljorna tea tree, nejlika, citronella och yt-avspänningsmedel. Mikronäringsämnena ger ett starkt och friskt rotsystem och en bra planttillväxt samt förebygger effektivt brist på järn, magnesium, koppar, mangan och zink. Plantoljorna ger blanka friska blad. Yt-avspänningsmedlet ser till att näringen tas upp till 100%.

Denna bladgödning tillsammans med organisk markgödning ser till att rosorna hela tiden trivs optimalt.

Gro Green Feed and Shine skall sprutas på rosbladen tills det droppar. Det skall ske på torra blad vid torrt väder, men inte i direkt solsken. Produkten används om möjligt en gång i veckan från maj till september. Medlet är ett koncentrat och skall spädas med vatten i förhållandet 1:100. Till exempel 7,5 ml koncentrat till 750 ml vatten.

.