Plantera lagerhägg till häck!

Lagerhägg (Prunus lauracerasus)  Varför skriva om att plantera lagerhägg nu mitt i sommaren?  Jo för att det till skillnad mot barrotade häckplantor, är det nu bästa tiden att plantera krukodlade lagerhägg. Man odlar ofta lagerhägg på lite varmare breddgrader. Hämtar man hem dem till oss för sent på hösten hinner de inte anpassa sig till vårt klimat och vi kan få problem till vintern. Plantera därför nu och låt lagerhäggen anpassa sig i god tid före vintern. Eftersom vi lämnargaranti på växterna slipper vi också reklamationer.

Lagerhägg finns i en mängd sorter, stora och små, breda och smala. Det gör att man alltid kan hitta bästa sort som passar just dina krav. Berätta om dina krav på hur du villa att häcken skall se ut och när du vill plantera så ger vi dig ger vi dig en offert.

När man väljer sort brukar valet falla på den sort som växer snabbast och som är billigast för stunden. Tänk då på att plantorna fortsätter att växa och ganska snabbt kräver tidsödande klippning. Vi hjälper dig att ge råd för bästa valet!