Silkesträd odlade i kruka

Siklkesträd (Albizia jalubr. Rosea)  Ett träd med över 150 arter som lever i tropiska och subtropiska delar av världen. Kanske därför vi är så attraherade av detta träd och vill få njuta av det på hemmaplan. Det är ett sällsynt vackert träd med magiska blad och blommor. Det är lite trix med att få det att överleva vintern utomhus hos oss. Just sorten Rosea verkar ha lättast att klara sig planterad i marken. Man hjälper det genom att plantera det skyddat , gärna i en vinkel eller mot en varm vägg. Trädet tycker inte om fukt runt fötterna. Leta upp en väldränerad plats!

Blommar gör det först efter ett antal år men bladen är fully tillräckliga som njutningsmedel. Det finns även sorter med rödbruna blad till exempel Summer Chokolate.

Det enklaste och vanligaste sättet att odla Silkesträdet är i en rymlig kruka. Använd en bra jord gärna kompletterad med långtidsverkande gödning. Trädet grönskar ganska sent. Det är ju bra så att bladen inte tar skada av sen nattfrost. Sedan går det fort och bladen slår ut i rask takt.

Sommartid trivs trädet så soligt och varmt som möjligt

Träd  odlade i kruka är lätta att övervintra i t.ex kallgarage. Där kan krukan stå och periodvis klara köldknäppar på 4-5 minusgrader.

Ett magiskt träd som är väl värt att lägga beslag på!