Skapa en relation till din julgran!

Det lackar mot jul och det börjar bli dags för julgran. Vi fortsätter med förra årets succé att hyra ut julgranar I stället för att köpa och sätta in en gran som några veckor senare slängs ut och eldas upp, blir kompost eller i bästa fall blir lekplats för abborrar, tänker vi för första gången i år hyra ut julgranar.

Dessa granar är mindre till storleken och är en långsamväxande variant av den vanliga vilda sorten. De är också krukodlade. Tanken är att man som vanligt väljer ut det exemplar som man blir förälskad i och tar med sig hem. Granen är liten och behöver inte förpackas i nät och man behöver inte hyra släp för att få hem den.  Väl hemma får den naturligtvis hedersplatsen och blir klädd. Med barnens hjälp kan granen få ett passande namn. Det enda man sedan behöver göra är att vattna den och se till att den trivs.

Efter alla helgdagar och julfester börjar man tänka på våren och granen har kanske gjort sitt för i år. I stället för att slänga den tar vi på Blekingeplantan då gärna tillbaka granen. Vi kommer att sköta om den och se till att den växer till och blir lite större till nästa jul. Vill familjen låta samma gran komma tillbaka nästa jul märker vi den med sitt namn. Vill man, kan man sedan komma och titta till granen och se att den mår bra.

Det finns nästan ingen gräns för hur länge en sådan här relation till julgranen kan pågå.