Sommarblommor i mängder

Just nu är en underbar tid bland våra sommarblommor! Sommarljus, pelargoner, jätteverbenor och många fler fyller vår innegård med härliga färger och varm sommarkänsla, faktiskt alldeles oavsett vad det är för väder.

Jätteverbena, Verbena bonariensis, en ständig favorit med sina vackra och särgena blomställningar

Med sommarblommor kan du skapa härliga kombinationer av blommor som du kan njuta av där du vistas som mest under sommaren. Ofta blommar de också ända in på hösten och kan då förlänga din sommarkänsla när naturen i övrigt går in i höststämning. Du kan hitta sommarblommor som passar i de flesta lägen, många är solälskande som pelargoner och sommarljus, medan andra fungerar bra i skugga, som många fuchsior och begonior. Kom in i butiken och hitta just din favorit. Och vill du ha hjälp så har vi alltid kunniga trädgårdsmästare på plats som kan ge dig tips och råd och hjälpa dig att välja!

Sommarblommor är ofta relativt lättskötta växter, men eftersom de växer och blommar intensivt under sommaren har de behov av vatten och näring. Eftersom du behöver vattna mycket är det bra om krukor och andra kärl har dränering i form av form av hål i botten och gärna ett fat under om det är möjligt.

Jorden är en viktig för att lyckas med sina sommarblommor. På Blekingeplantan har vi en egen specialjord som är laddad med både snabbverkande och långsamverkande näring. Planterar du dina sommarblommor i specialjord behöver du inte tänka på att gödsla under hela säsongen. Du kan istället fokusera på att njuta av dina vackra planteringar!

Rosenskäran, Cosmos bipinnatus, är underbar med sina stora färggranna blommor och dillaktiga blad. Blommar hela sommaren!