Trädgårdens dag 10 september

Varmt välkomna till Trädgårdens dag på Blekingeplantan! Söndagen den 10 september, klockan 10-16
Vi har i år flera spännande utställare och programpunkter. Dessutom har vi fyllt hela butiken med nya fräscha växter! Under dagen kommer vi att presentera höstens mest spännande nyheter på vårt nyhetstorg!
Gröna tak i Blekinge AB kommer och visar och diskuterar gröna tak. Förutom att det är vackert, ökar gröna tak den biologiska mångfalden, minskar buller- och dagvattenproblem och förlänger livslängden på ditt tak. Passa på att komma och diskutera dina egna gröna tak-drömmar!
Wolf Garten gör trädgårdsredskap av högsta kvalitet. På trädgårdens dag medverkar de och demonstrerar sina redskap och har också ett särskilt erbjudande dagen till ära.
Östra Blekinges biodlarförening finns också på plats och berättar om allt du behöver veta om biodling. Att odla bin har blivit allt mer populärt och har nu också blivit en trend i mer tätbebyggd miljö. Kom och låt dig inspireras!
Våra trädgårdsmästare har också skapat egna ”Pocket gardens”, små visningsträdgårdar som visar hur mycket spännande man kan skapa på en liten yta.
Det kommer att finnas möjligheter att köpa fika och en särskilt framtagen ”Trädgårdens dag-meny” från Elsas fik och vårt husband Daddyo’s kommer att underhålla med irländsk folkmusik kl 11, 13 och 15.
Sockersnurran säljer godis, marmelad, gelé och kokar äppelmos på plats!
Som vanligt har vi också ett trädgårdsquiz med möjlighet att vinna fina priser!
För stora och små djurälskare kommer det finnas möjlighet att bekanta sig med supersöta kaniner hos Jennies kaniner. Alla är välkomna att komma och klappa!

VARMT VÄLKOMNA TILL BLEKINGEPLANTAN!