Rosor

Rosen är vår äldsta prydnadsväxt och det finns tusentals olika sorters rosor i världen. Fortfarande odlas riktigt gamla sorter, gammaldags rosor, och dessa kan du hitta även hos oss. Det kommer också hela tiden nya sorter av rosor och vi håller  tät kontakt med våra rosodlare för att erbjuda er de mest spännande nyheterna.

Eftersom rossläktet är så rikt kan du hitta rosor för de flesta ytor och funktioner i trädgården. Många rosor är vackra ensamma, men de flesta gör sig också ofta bra i grupp. Buskrosor kan fylla ut lite större ytor på ett vackert sätt, medan klängrosor kan skapa  inramningar i trädgården.

En del rosor doftar förföriskt, medan andra har fantastiska färgnyanser i kronbladen. De flesta rosor vill ha mycket sol, men det finns även sorter som är mer toleranta mot skugga. Rosjorden skall gärna innehålla  lera, vara mullhaltig och fuktighetshållande, samt innehålla mycket näring.

Blekingeplantans sortiment av rosor är indelat i klasblommiga och storblommiga rosor, buskrosor, marktäckande rosor, klängrosor samt gammaldags rosor. Hela sortimentet säljs inkrukade eller krukodlade. Barrotade rosor kan fås mot beställning i mån av tillgång.

Sortimentet är störst på hösten och tidigt på våren, lättast att välja sort har man på sommaren då de flesta blommar.

För att du skall lyckas så bra som möjligt med din rosodling säljer vi bara rosor med A-kvalitet. Det innebär att plantorna skall ha minst tre allsidigt växande grenar och ha ett ordentligt rotsystem.

Välkommen in i butiken för att bekanta dig med rosorna och diskutera med våra trädgårdsmästare så att du kan hitta den ros som passar just dig allra bäst!

 

‘Chandos beauty’ – en riktig skönhet!