Frukt & bär

Fruktträd finns alltid i ett brett sortiment av både äpple, päron, plommon och bigarrå. Nya typer av fruktträd som vi säljer mycket av är familjeträd och pysslingträd.

Ett familjeträd består av tre eller fyra olika sorters äpple, päron eller plommon på samma träd. Det betyder att man på samma träd får olika sorter med exempelvis äpple. De får olika färg på frukt och blomning, och mognar vid olika tidpunkter. Dessa träd är populära på små tomter, där man vill ha olika mognad på frukten utan att plantera många träd. Sorterna som finns på familjeträden pollinerar också alltid varandra.

Pysslingträden är dvärgväxande bigarråträd. Bigarråträden har förut alltid blivit enormt stora. Detta har gjort dem svårskötta, och bären har oftast blivit mat åt kråkorna. De nya pysslingträden blir bara cirka en fjärdedel så stora som de gamla. Man kan alltså plantera ett Pysslingträd på en liten modern tomt, utan att det bara blir bigarråträd av alltihop.

Hos oss hittar du även ovanliga fruktträd som persika, aprikos, mandel och mullbär. Förutom de vanliga bärbuskarna som vinbär, krusbär, hallon, jordgubbar och smultron, hittar du vindruvor, kiwi, björnbär och havtorn.

 

Rubus ideaus Ruby Beauty
Krukhallonet ‘Ruby Beauty’ kan bilda uppemot 1,5 kg hallon på en sommar!